pressur & stretching

Varje dag du blir lite rörligare är en vunnen dag!

Varje dag du blir lite stelare, är en dag i åldrandets tecken!

Inom flexibilitetsdelen av Wabing har vi skapat program som gör det enkelt och roligt att varje dag förbättra sin rörlighet lite grand. I våra program kombinerar vi olika stretching och/eller pressurövningar för att släppa på triggerpunkter, stretcha vävnaden och därmed skapa djupare muskulär avslappning.

När spänningar släpps i muskler och bindvävnad ökar cirkulationen av blod och lymfvätska genom kroppen. God cirkulation stärker kroppens naturliga förmåga till återhämtning och självläkning, vilket även kan hjälpa till att minska inflammationer och olika smärttillstånd.

Eftersom bindvävnaden inte bara ger stadga och håller samman kroppens olika vävnader (hud, muskler, senor, ligament, organ, blodkärl) utan även är ett viktigt sinnesorgan, ökar även ens kroppsnärvaro i de områden i kroppen som slappnas av.

wabern

Som pressurredskap använder vi en Waber och Lacrosse bollar. Wabern är speciellt framtagen för att hjälpa till att släppa på spänningar i nacke och bröstrygg. Efter varje pressurövning genomför vi en enklare stretchövning som är anpassad för det specifika området vi arbetat med.

Wabe office

I Wabe Office använder vi Wabern för att släppa på spänningar i bröstryggen och nacken. Det är vanligt att musklerna i de här områdena spänns när vi till exempel sitter framför en dator eller upplever stress. Spänningar i dessa regioner kan till exempel orsaka spänningshuvudvärk, smärta i nacke och axlar och försämrad hållning.

Träningsprogrammet tar 12 minuter att genomföra och avsikten är att du gör programmet 2 gånger per dag. Före varje gång gör du en självskattning av din upplevda nivå av smärta och obehag.

Wabe warm up

Vanligtvis inleds ett Wabingpass med en generell uppvärmningsrutin som vi kallar ”Wabe Warm Up”. Rutinen syftar till att stretcha ut kroppen till samma nivå av rörlighet som dagen innan.

Utifrån vårt förhållningssätt ”glädjefylld disciplin” kan man göra Wabe Warm Up olika snabbt. I slutändan är det ändå så att den bästa rörlighetsträningen är den som blir av!

köpa en waber

För att köpa en Waber maila [email protected]